Flyttkartonger – De 5 Bästa Packtipsen

Packhjälp-stockholm

1. Hur många flyttkartonger behöver jag egentligen för min lägenhet?

Vi brukar räkna på att man behöver 1 flyttkartong per kvadratmeter som ska flyttas. Det är räknat lite i överkant och det beror självklart på hur mycket prylar du har.  Ligger du runt den mängden flyttkartonger brukar det i de flesta fall räcka till. Ofta klarar man sig med ett par flyttkartonger mindre, men vi på Fungerande Flytt är hellre “Safe than sorry!”

Bor du exempelvis på 50 kvm, köp 50 stycken kartonger, då vet du med säkerhet att du får med dig allting och slipper oroa dig.

2. Vilken typ av flyttkartonger bör jag då använda?

Se till att köpa rediga och stabila flyttkartonger! En stabil flyttkartong ska bestå utav minst 5 lager wellpapp – inte 3.  Det kan vara lockande att köpa billiga flyttkartonger hos en grossist, men det är ofta ett val man får ångra bittert när det är dags för transporten. Det är få saker som är lika frustrerande som när en kartong av dålig kvalitét är för tungt packad och går sönder.

Tänk på att när du ska stuva bilen, ska en kartong klara av att ha vikten av 4 kartonger staplat på sig. Var rädd om dina ägodelar!

3. Hur mycket ska jag packa i varje kartong?

Packa inte för tungt. En enkel regel att utgå ifrån – du ska kunna bära kartongen själv utan problem.

Tänk på att inte bara packa tunga böcker i en låda, utan försök istället att “grunda” flyttlådan med böcker för att sedan fylla på med lättare ägodelar. På så vis sparar du på din egen rygg och riskerar inte att flyttlådan går sönder.

4. Hur ska jag strukturera upp min flyttkartongspackning?

En bra tumregel kan vara att dela upp kartonger efter rum och märka dem på sidan med märklappar.

På det viset slipper du besväret att öppna varenda kartong för att se vad som finns i, utan du kan i lugn och ro packa upp allting på rätt plats.

5. Vad ska jag använda för material när jag packar glas och porslin?

När du ska packa köket ska du använda ett speciellt papper, som vi i flyttsvängen kallar för “makulatur”. Det är silkespapper som går att köpa hos exempelvis Jula eller Clas Ohlssons.

Det kostar inte många kronor och är bättre än tidningspapper, då bläcket från tidningar kan färga av sig.